Boşanma Avukatı

Boşanma Avukatı

Boşanma avukatı kimdir, görev ve yetkileri nelerdir vb. bütün sorularınızın yanıtını Arı hukuk büromuzun hazırladığı bu yazı dizimizde bulabilirsiniz. Resmi olarak geçerli olan evlilik birliğinin sonlandırılabilmesi için, boşanma davasının açılması ve yine bu davanın sonuçlanması yani kesinleşmesi gerekmektedir. Evlilik resmi şekilde değilse sadece imam nikâhı ile birliktelik gerçekleşmişse boşanma davasından ve bu davanın beraberinde oluşan haklardan bahsetmemiz mümkün değildir.

Hukuk sistemimizdeki Kanun maddelerinden yola çıkarak belirtebiliriz ki; Boşanma davasını avukatla ilerletebileceğiniz gibi, avukatsız şekilde ya da ücretsiz avukatla da ilerletebilirsiniz. Bütün bu seçeneklerin uygulanabilmesi için gerekli olan işlem ve prosedürleri yazımızın içeriğinde, detaylı şekilde açıklayacağız. Konu hakkında belirtmemiz gereken en önemli husus şu şekilde olmaktadır; Avukatsız ilerletilen her dava sürecinde, tarafın hak kaybı yaşaması kaçınılmaz bir durum olmaktadır ve böylesi olan hak kayıplarının telafisi çoğunlukla yapılamamaktadır.

Boşanma avukatları ilk olarak, müvekkillerinin yaşanmış olaylarına göre hangi haklardan faydalanabileceğini belirler. Bunun sonrasında da müvekkil için en uygun yön haritasını belirler ve Kanun maddelerinin gerekliliğince, müvekkilin bütün haklarını almasını sağlar. Çünkü boşanma davaları açılırken ve süreç ilerletilirken yapılabilecek herhangi yanlış usul ve işlem sebebiyle, davanın reddi gerçekleşir. Bu sebeplerden dolayı da, avukat ile dava ilerletmek oldukça önemlidir.

Ücretsiz Boşanma Avukatı

Boşanma davasının başlamasını isteyen tarafların belirli ölçütlerde, maddi harcama yapmaları da gerekir. Avukatlı ya da avukatsız dava ilerletilmesi fark etmeksizin, Adliyeye ödenmesi gereken harçlar olmaktadır. Yapılan bu harç ödemeleri ile birlikte, taraflara gerekli tebligatların ve bilgilerin ulaşması sağlanır. Harç ödemelerinin fiyatlandırmaları, her yıl Baro tarafından enflasyona göre değişikliğe uğramaktadır.

Avukat ile boşanma davasının ilerletilmesi için, belirli miktarda ödeme yapılması gerekir. Avukatlık ücretleri en az ve en fazla sınır olarak, her yıl Baro tarafından belirlenir. Avukatlar, Baronun belirlemiş olduğu ölçütlerin haricinde ücret uygulaması yapamaz. Belirlenen bu kuraldaki en temel amaç, haksız rekabetin önlenmesi olmaktadır.

Boşanma davası açmak isteyen kişinin maddi olanakları elverişli değilse eğer, ücretsiz vekil avukat anlaşması için gerekli başvuruları yaparak bu haktan faydalanabilir. Ücretsiz vekil avukat tayin edilmesi için gerekli başvurular, Baro Merkezine yapılabilir. Gerekli incelemeler sonrasında, şartların uygunluğuna karar verilirse eğer, Devlet ataması ile Baro avukatı ücretsiz şekilde davanızın ilerletilmesini sağlar.

Anlaşmalı Boşanma Avukatı

Boşanma davaları kendi içerisinde iki kısma ayrılmaktadır. Bunlar; Anlaşmalı boşanma ve çekişmeli boşanmadır. Her iki davanın açılma usulü ve ilerletilme usulü birbirinden tamamen farklı özelliklere sahip olmaktadır. Anlaşmalı boşanma davası taraflar için oldukça uygun ve avantajlı bir boşanma türüdür. Fakat bunun için gerekli olan bütün şartlarda da anlaşma sağlanması gerekmektedir.

Boşanma avukatı olarak görev yapan bir vekil ataması yaparsanız eğer, dava sürecinizle ilgili olan bütün işlemleri vekil avukatınız sizin adınıza yapabilir. Bunun için, avukatınız adına vereceğiniz vekâletname yeterli olacaktır. Avukatınız yetkisi dâhilinde olan vekâletname eşliğinde; Dava sürecinizi başlatabilir ve dava sürecindeki bütün işlemleri yapabilir.

Avukatsız olan dava süreçlerinde ise, bütün yetki ve yükümlülükler taraflara ait olmaktadır. Taraf, davanın açılması ve ilerletilmesindeki bütün işlemleri kendisi yapmalıdır. Yapılması gereken işlemler şu şekilde olmaktadır;

  • Boşanma dilekçesinin hazırlanması
  • Anlaşmalı boşanma protokolünün hazırlanması
  • Adliyede yapılması gereken resmi işlemler
  • Adliyede ödenmesi gereken harç ödemeleri

Yukarıda belirttiğimiz her madde çok dikkatli şekilde yapılmalıdır. Özellikle boşanma protokolünde yer alan anlaşma şartlarına çok dikkat edilmelidir. Bu kısımda hazırlanacak yanlış bir madde, boşanmanın kesinleşmesinden sonra değişikliğe uğrayamaz.

Anlaşmalı Boşanma Davası

Boşanmanın istenmesi, taraflar için zor verilen bir karar olmaktadır. Bu kararı veren taraf ya da taraflar uzun süre işlemlerin bitmesini beklemek istemezler. Fakat buradaki sürenin uzun ya da kısa olması tamamen tarafların anlaşmalarına bağlı olmaktadır. Taraflar, boşanmanın hem maddi hem de manevi olan bütün sonuçlarında, uzlaşma sağlayabilirlerse anlaşmalı boşanma davasını gerçekleştirebilirler.

Anlaşmalı boşanmalar tek celsede sonuçlanan davalardan olmaktadır. Dava süreci avukat eşliğinde ilerletilirse ortalama 1 ay içerisinde, avukatsız şekilde ilerletilirse ortalama 6 ay içerisinde sonuçlanır. Anlaşmalı şekilde boşanma davasının gerçekleştirilmesi için tarafların;

  • Evlilik birliğinde 1 yıllık süreyi doldurması gerekir
  • Her iki tarafında boşanmayı kabul etmesi gerekir
  • Velayet hakkında uzlaşma sağlanmalı
  • Mal paylaşımı konusunda anlaşma yapılmalıdır
  • Nafaka ödenmesi hakkında uzlaşma sağlanmalı
  • Ev eşyalarının bölüşülmesi konusunda anlaşılmalı
  • Ziynet eşyalarının iadesinde anlaşma sağlanmalı
  • Kadının soyadı hakkında uzlaşma sağlanmalı
  • Çocuğun soyadı konusunda anlaşma sağlanmalı
  • Tarafların karşılıklı olarak başka istekleri varsa eğer, bu konularda da anlaşma sağlanmalı

Yukarıda belirttiğimiz bütün unsurlar, hazırlanan boşanma protokolünde maddeler halinde belirtilmelidir. Boşanma gerçekleşene kadar, protokolde tarafların istekleri üzerine değişiklik yapılabilir.

Anlaşmalı Boşanma Davası Nasıl Açılır?

Anlaşmalı boşanma davasının açılabilmesi için, yazımızda da belirttiğimiz bütün şartlarda uzlaşma sağlanmalıdır, evlilik birliğinde geçirilmesi gereken süre dolmalı ve tarafların bu boşanmayı istemesi gerekir. Kanun koyucunun belirlemiş olduğu ölçütlerden herhangi birinin eksik olması durumunda, anlaşmalı boşanma gerçekleşemez. Bütün şartlarda anlaşma sağlandıktan sonra, bu beyanların resmi şekilde protokolde yer alması ve imzalanması gerekir.

Hazırlanan protokol ve boşanma dilekçesinden sonra, Adli işlemler yapılmaya başlanılabilir. Dava sürecinizi ilerletecek olan, boşanma avukatı varsa eğer gerekli olan bütün işlemleri, vekil avukatınız yapacaktır. Boşanma davanız için, avukata vekâlet vermediyseniz ve kendiniz işlemleri ilerletecekseniz protokol ve dilekçenizin hazırlığından sonra, ikametgâhınızın bağlı bulunduğu Adliyeye başvuru yaparak, davanızın açılmasını talep edebilirsiniz.

Adliyede aile mahkemesine gerekli başvuruları yapmalısınız. Aile mahkemesinin kurulu olmadığı adliyelerde ise, Asliye hukuk mahkemelerine başvuru yapılmalıdır. Görevli ve yetkili mahkemeler davanızın onaylanıp açılması için, doğru şekilde yapılması gereken unsurlardan olmaktadır. Görev ve yetki mahkemesi kapsamında açılmayan davalar, usule aykırılıktan dolayı reddedilir. Davanızın reddedilmesinden sonra, bütün bu işlemleri tekrar aynı şekilde yapmanız gerekir ve bu da taraflar için oldukça fazla zaman kaybına sebep olur.

Anlaşmalı Boşanma İçin Nereye Başvurulur?

Anlaşmalı boşanma davalarında görevli mahkemeler, aile mahkemeleridir. Yetkili mahkemeler ise, eşlerin son 6 aydır oturmuş oldukları ikamet adreslerindeki yer mahkemesi yani adliye olmaktadır. Anlaşmalı boşanma davasının gerçekleşebilmesi için, görevli ve yetkili mahkemede gerekli işlemler yapılır. Yapılan bütün işlemler sonrasında, davanın kabul edilmesiyle birlikte dava süreci başlar.

Kabul edilen boşanma davası için, mahkeme bir tarih belirler. Belirlenen gün ve tarihte taraflar mahkemede hazır bulunmak zorundadır. Mahkemede hâkim; Taraflara protokolde yer alan bütün maddeleri kabul edip etmediğini açık şekilde sorar ve taraflarında aynı şekilde beyanda bulunması gerekir. Bunun sonrasında hâkimin kararı ile boşanma gerçekleşir. Mahkeme salonunda boşanmanın gerçekleşmesinden sonra 2 haftalık kesinleşme süresi başlar. Taraflar kanunen uygun görülen iki haftalık sürede, mahkemenin vermiş olduğu karara itiraz etmezlerse eğer boşanmanın kesinleşmesi de gerçekleşmiş olur.

İstanbul Boşanma Avukatı Tavsiye

İstanbul oldukça kalabalık bir şehir olduğu için, her sektördeki iş alanı da bu şehirde oldukça geniştir. Türkiye’nin en büyük şehrinde bulunabilecek avukat olanağı da oldukça fazladır. Fakat dava sürecini emanet edeceğiniz avukatla ilgili olarak da bilmeniz gereken pek çok unsur olmalıdır. Çünkü dava süreciniz başlatılırken ya da ilerletilirken yapılabilecek en küçük hata, hak kaybı yaşamanıza sebebiyet verir.

Avukat araştırması yaparken internetin sağlamış olduğu olanaklardan faydalanabileceğiniz gibi, tanıdığınız birinin tavsiye edeceği bir avukatla da dava ilerletebilirsiniz. Burada önemli olan avukatınızın size sağlamış olduğu güven olmaktadır. Bunun içinde detaylı görüşme yapmalı ve vekil avukat ataması yapılmadan önce, bilgilendirilmelisiniz. Avukatınızla yapacağınız görüşmede her sorunuzun yanıtını alabilmelisiniz. Bunun yanı sıra, görüşme yaptığınız avukat konusunda bilgi ve tecrübe sahibi olmalıdır. Konu hakkında detaylı bilgi sahibi olmayan ya da Kanun maddelerindeki gelişmeleri takip etmeyen birisiyle anlaşma sağlarsanız eğer, davanızı kaybetme olasılığınız yüksek olur.

Boşanma avukatı olarak görev yapan hukuk büromuz, aile hukuku alanında uzmandır. Ayrıca değişkenlik gösteren bütün kanun maddelerini ve Yargıtay kararlarını yakın şekilde takip etmektedir. Müvekkil görüşmelerinde ilk olarak, tarafın konuyu anlatması sağlanır. Bunun sonrasında hakları, talep edilebilecekleri ve davanın ilerleyiş şekli hakkında bilgilendirme yapılır. Müvekkil görüşmelerimiz kesinlikle saat sınırlaması içerisinde olmamaktadır. Verimli görüşmelerin sınırlamalar dâhilinde yapılamayacağını savunmaktayız.

Çekişmeli Boşanma Davası Nedir?

Çekişmeli boşanma davası tarafların, boşanmanın sonuçlarında anlaşma sağlayamadığı zaman açılabilecek dava türüdür. Taraflar maddi ya da manevi olarak belirlenen boşanmanın sonuçları (Nafaka, tazminat, velayet, mal paylaşımı vb.)kapsamında uzlaşma sağlayamazsa bu dava türünü açabilirler. Bunun yanı sıra evlilik birliği içerisinde 1 yıllık süreyi doldurmayan taraflarda bu boşanma türü ile dava işlemlerini başlatabilmektedir. Yani 1 yıllık süreyi doldurmayan taraflar, her türlü boşanmanın sonuçlarında uzlaşma sağlasalar bile, davanın türü zamanı doldurmadıkları için çekişmeli olur.

Çekişmeli boşanma davasının açılabilmesi için, Kanun koyucunun belirlemiş olduğu şekilde bir dava sebebi olmalıdır. Türk Medeni Hukukuna göre, boşanmanın sebepleri içerisinde yer alan birçok dava konusu sebebine zamanaşımı süresi belirlenmiştir. Yani zamanaşımı süresi dolduktan sonra, belirlenen dava sebebi ile birlikte boşanma davası açılamaz.

Ayrıca davaya sebep olan vakıaların ispatlanır şekilde olması gerekir. İspatı gerçekleşmeyen dava sebebi geçerliliğini yitirir. İspat için delillerin mahkemeye sunulması ve şahitlerin beyanları gerekli olmaktadır. İspat yükümlülüğü davacı olan tarafa yani davayı açan tarafa ait olmaktadır. Hakkında dava açılan davalı taraf ise, kendisine yöneltilen bu iddiaların gerçek dışı olduğunu ispat edebilmek için, delil ve şahitlere ihtiyaç duyar.

Çekişmeli Boşanma Davası Nasıl Açılır?

Çekişmeli boşanma davasının açılabilmesi için, ilk olarak Kanunlara uygun olan ve ispatlanabilir olan bir sebebin belirlenmesi gerekir. Bunun sonrasında, dava dilekçesinin oluşturulması gerekir. Çekişmeli boşanma davasının açılmasındaki en önemli işlemlerden biride, boşanma dilekçesinin hazırlanmasıdır. Tamamen usullere uygun şekilde bu hazırlık yapılmalıdır. Çünkü boşanma dilekçesi, davanın mahkemeye sunulan ilk resmi evrakı olmaktadır.

Dilekçenin içerisinde; Tarafların T.C. Kimlik numaraları, ikametgâh adresleri, boşanmaya sebep olan etkenler, şahitler, deliller, boşanmanın sonuçları içerisinde yer alan maddi ve manevi talep konuları yer almalıdır. Dilekçe hazırlığından sonrada, adli işlemlere sıra gelir. Gerekli harç ödemeleri ve resmi istek başvuruları yapıldıktan sonra, çekişmeli boşanma davası talebi işleme alınır. Bütün usul ve esasların uygun şekilde yapılmasıyla birlikte süreç başlatılır. Dava kabul edildikten sonra, ilk yazılan dava dilekçesi karşı tarafa tebliğ edilir ve bu sayede karşı tarafın davaya cevap verme hakkı oluşur. Davalı olan taraf yazılan dilekçeye cevap verebileceği gibi, karşı bir davada açabilme hakkına sahip olur. Yazılı şekilde karşılıklı olarak boşanma avukatı ya da tarafların dilekçe işlemlerinden sonra, mahkeme günü belirlenir ve sözlü yargılama aşaması başlatılır.

Çekişmeli Boşanma Davası Kaç Celsede Biter?

Çekişmeli boşanma, anlaşmalı boşanma davası gibi tek celsede bitmez. Burada bahsedilen süreç çok daha uzun olmaktadır. Ayrıca belirtmemiz gerekir ki, net olarak kaç celsede davanın biteceğini söylemek doğru olmaz. Çünkü mahkemede yaşanabilecek aksaklıklardan dolayı da dava celselerinde uzama olmaktadır. Hâkimin tayininin çıkması, taraflardan birinin davaya katılmayacak olmasını beyan etmesi vb. durumlarda celselerde ileri tarihlere atılma olur. Bu sebeple de süreç daha uzun sürer.

Çekişmeli boşanma davalarında tarafların karşılıklı cevap dilekçelerini hazırlamalarından sonra ilk duruşma ön inceleme duruşmasıdır. Ön inceleme duruşmasından sonra tahkikat duruşmaları başlar. Tahkikat duruşmalarının bitmesinden sonra da, son olarak karar duruşması olur ve dava sonuçlanır. Sonuçlanan davaya tarafların itiraz etme hakları da bulunmaktadır. Davanın sonucunun değişmesini isteyen taraf, istinaf başvuru süresini kaçırmadan, süresi içerisinde gerekli dilekçesini hazırlayarak kararın bozulması için başvuru yapabilir. Fakat yapılan bu başvuru ile kararın bozulacağı gibi kesin bir bilgi vermek doğru değildir. İstinaf mahkemesi gerekli incelemeleri yapar ve onay verirse eğer, mahkemenin vermiş olduğu karar bozulabilir.

Baro Boşanma Avukatı

Özel hukuk davaları ve idari davaları bulunan kişiler, baronun atama yaptığı ücretsiz avukatlarla dava ilerletme hakkına sahip olabilirler. Tabi bu haktan faydalanmak için, gerekli şartlara uygun olmak gerekir. Adli yardımdan faydalanılabilinmesi için maddi açıdan olanaklarınızın kısıtlı olması gerekmektedir. Yani avukatla çalışma yapacak maddi gücünüzün olmaması gerekir. Baro avukatı ile çalışma yapmak için, baro başkanlıklarına veya baro adli yardım bürolarına başvuru yapılmalıdır.

Baro avukatlarının bir diğer terimleri, gönüllü avukat olmaktadır. Baroya bağlı olarak görev yapan ve dava ilerleten avukatlar, ödemelerini Devletten almaktadırlar. Barodan avukat tayin edilmesini talep etmek için yapılması gerekenler şu şekilde olmaktadır;

  • Muhtarlıktan alınabilecek olan fakirlik belgesi
  • Muhtarlıklardan çıkartılacak olan ikametgâh belgesi
  • Nüfus cüzdanının fotokopisi
  • Dava için gerekli olan belgelerin fotokopisi
  • Adli yardımdan faydalanmak için icra takibinin yapılacağı ya da davanın açılacağı baro başkanlığına veya baro adli yardım bürolarına şahsen müracaat yapılması gerekmektedir.

Baronun yapacağı maddi koşul incelemelerinde genellikle fakirlik belgesinin olması yeterli görülmektedir. Fakat baro buna ek olarak aylık düzenli gelirinizin ve üzerine kayıtlı olan gayrimenkul, sigorta vb. bir unsur varsa bunlarında belgelendirilmesini isteyebilir. Bütün belgeler tamamlandıktan sonra gerekli değerlendirmeler yapılır ve sonuç olumlu olursa, baro avukatı dava dosyanıza tayin edilebilir. Boşanma avukatı ihtiyaçlarınızda, maddi koşullarınız avukatla dava ilerletmeye müsait değilse, baroya başvuru yapmanız sizin için avantaj sağlayacaktır.

Tecrübeli Boşanma Avukatı

Boşanma davasında avukat ile çalışma ilerletmek, hem maddi hem de manevi hakların kaybının önlenmesini sağlar. Fakat burada dikkat edilmesi gereken bir hususta, dava ilerleteceğiniz avukatınızın bilgisi ve tecrübesi olmaktadır. Süreç hakkında doğru bilgilere sahip olmayan bir avukatın size avantaj sağlama olanağı olamaz. Bunun içinde avukat araştırması yaparken, birlikte çalışacağınız avukatın tecrübesi hakkında bilgi istemelisiniz.

Deneyimli olan avukat illaki çok fazla dava görmüş avukattır diyemeyiz. Öncelikle avukatınızın, hukuk gündemini sürekli olarak takip ediyor olması gerekir. Bunun yanı sıra sistemli ve disiplinli bir çalışma düzeni içerisinde bulunmalıdır. Bu şekilde yapılan çalışmalarda başarı oranları kesin olmaktadır. Çünkü araştıran, gündemi takip eden ve disiplinli çalışan avukatınız dava dosyanızın içerisinde tam anlamıyla doğru şekilde oluşturabilir ve hak kaybı yaşamanızı önler.

Boşanma Avukatı İstanbul Avrupa

Hukuk büromuz, İstanbul sınırları içerisinde yapmış olduğu bütün avukatlık işlemlerinde Avrupa ya da Anadolu yakası fark etmeksizin, dava ilerletmektedir. Hukuk büromuz Beylikdüzü mevkiinde yer almaktadır. Fakat davalarımız gerekliliğince, İstanbul’daki bütün adliyelerde dava süreci ilerletmekteyiz. Ayrıca müvekkilimizin yaşamış olduğu şehre göre açılan dava süreci şehir dışında olacaksa eğer, avukatlık görevimizi şehir dışı olarak da sürdürmekteyiz.

Boşanma davaları velayet hakkı, mal paylaşımı, nafaka vb. bütün diğer faktörler söz konusu olduğu için oldukça önemli bir süreçtir. Yapılabilecek en ufak bir hata, telafisi olmayan sonuçları da beraberinde geliştirebilir. Tarafların sıklıkla uzlaşma sağlayamadığı konulardan biride, müşterek çocuğun velayet hakkı olmaktadır. Taraflar boşanma sonrasında çocuğun velayetinin kendilerinde kalmasını isterler. Bu da aradaki anlaşmazlığın oluşmasını sağlar. Böylesi olan durumlarda, hâkim taraflar hakkında gerekli inceleme ve değerlendirmeyi yaparak karar verir. Hâkimin velayet kararı verirken mahkemeye sunulan beyanlara, bilirkişi raporuna, delillere ve şahitlere ek olarak farklı bilgi isteme hakkı da olmaktadır.

Anadolu Yakası Boşanma Avukatı

Halk arasında bilinen bir yanlışta avukatın sadece hukuk bürosunun olduğu semtte dava alacağı olmaktadır. Avukat, görev ve yetkisi dâhilinde konusunda uzmanlığı olduğu davaları ilerletme yetkisine sahiptir. Davanın hangi semtte ve şehirde olacağı fark etmez. İstenilen her şehirde dava açılabilir ve dava süreci ilerletilebilir. Bütün bunlardan dolayı da, hukuk büromuz sadece Avrupa yakasındaki davalara değil, Anadolu yakasındaki davalara da bakmaktadır.

Boşanmalarda sıklıkla karşılaşılan bir sorunda, mal paylaşımları olmaktadır. Türk Medeni Hukuku sistemine göre, evlilik birliğinde farklı bir mal rejimi seçimi yapılmadıysa eğer, boşanma sürecinde edinilmiş mallara katılma rejimi uygulaması yapılır. Yani boşanma davasının içerisinde mal paylaşımı yapılırken, evlilik birliğinde edinilen mallar ortak şekilde taraflara paylaştırılır. Boşanma avukatı olarak ince bir detay belirtmek gerekir ki; Mal paylaşımı uygulamasına miras haklarından gelen mallar katılamaz. Çünkü miras kişiye bağlı bir hak olmaktadır.

SIK SORULAN SORULAR

Boşanmak İçin Avukat Ücreti Ne Kadar?

Boşanma davalarındaki avukatlık ücretleri, davanın içeriğine göre ve avukatın kendi talep ettiği ücrete göre değişikliğe uğramaktadır. Avukatlar, Baronun belirlemiş olduğu taban ve tavan fiyat aralığında dava ücreti talep etme hakkına sahiptir. Belirlenen ücretten daha uygun fiyata ya da daha yüksek fiyata dava açılması usullere uygun olmayan bir davranıştır.

Boşanma Davası Açmak İçin Avukat Şart mı?

Hukuk kurallarımız gerekliliğince, boşanma davanızı avukatla ilerletmek zorunda değilsiniz. Buradaki seçim hakkı tarafa ait olmaktadır. Taraf hak kaybı yaşamadan kendi davasını kendisinin ilerletebileceğine inanıyorsa, bu şekilde dava ilerletebilir.

Boşanma Sebepleri Neler Olabilir?

Boşanma sebepleri özel boşanma sebepler ve genel boşanma sebepleri olarak iki gruba ayrılırlar. Kısa şekilde açıklayacak olursak; Evlilik birliğinin sarsılmasına sebep olabilecek birçok sebep, boşanma davası sebebi olabilir. Bunun yanı sıra; Zina, hayata kast, haysiyetsiz hayat sürme, onur kırıcı davranış, akıl hastalığı vb. durumlarda evliliğin sonlandırılması için geçerli olan sebeplerdendir.

Boşanma Harcı Ne Kadar 2020?

Boşanma davasının açılabilmesi için ödenmesi gereken belli başlı harçlar olmaktadır. Davanın anlaşmalı ve çekişmeli olması durumunda, ödenmesi gereken harçların miktarında da değişiklikler olmaktadır. Adliyede ödeme yapılacak harçlar; Başvuru harcı, peşin harcı, vekâlet harcı, dosya harcı, gider avansı, tanık ücreti, bilirkişi ücreti, tebligatlar, pul ücretleri şeklindedir. 2020 yılı için bu harç ödemeleri ortalama olarak 700 TL. – 1000 TL. Arasında değişiklik göstermektedir.

Avukat Danışma Ücreti Ne Kadar?

Avukatlar danışmanlık görüşmelerinde, taraf ya da taraflara süreç hakkında detaylı bilgi vermekle yükümlüdür. Davanın hangi koşullarda ilerleyeceğini ve talep edilebilecek olan bütün hakları açıklar. Bunun karşılığında da bir danışmanlık ücreti talep edebilir. Talep edilen danışmanlık ücreti, her hukuk bürosunda aynı olmak zorunda değildir.

Boşanma Avukatı Ne İş Yapar?

Boşanma avukatlarının en temel görevi, maddi ve manevi hiçbir kayıp yaşanmadan boşanma davasının sonuçlanmasını sağlamaktır. Çünkü davada yer alan avukat, müvekkilin yasal haklarının temsilcisidir.

Boşanma Avukatı Nedir?

Boşanma avukatı, hukuk bölümünden mezun olup staj görevini başarıyla tamamladıktan sonra, müvekkillerin hukuki süreçlerinde yer alan kişidir.

Boşanma Davası Açmak İçin Ne Kadar Para Lazım 2020?

Boşanma davanızı avukat ile ilerletmek istiyorsanız, avukatınızla anlaşma yapacağınız ücretten sorumlu olmaktasınızdır. Fakat davanızı avukatsız ilerletecekseniz, Adliyede ödenmesi gereken harçlardan sorumlu tutulursunuz.

En Uzun Boşanma Davası Ne Kadar Sürer?

Anlaşmalı boşanma davaları tek celsede biten boşanma türündendir. Fakat çekişmeli olan boşanma davaları ortalama olarak 2 ile 3 yıl arasında sürmektedir. Boşanma avukatı olmadan ilerletilen davalarda bu süreç daha da uzamaktadır.

Hangi Durumlarda Boşanma Davası Açılır?

Ortak hayatın artık sürdürülebilir bir tarafı kalmadıysa eğer, boşanma davasının açılması kaçınılmaz bir durum olur. Taraflardan biri bu davanın açılmasını talep edebileceği gibi, anlaşma dâhilinde her iki tarafında kabul etmesiyle birlikte, boşanma davası açılabilir.

Çekişmeli Boşanma Davası Tek Celsede Biter mi?

Tek celsede bitmesi mümkün olan tek dava çeşidi, anlaşmalı boşanma davası olmaktadır. Çekişmeli boşanma davası süresi oldukça uzun olmaktadır. Bu sebeple de dava içerisinde daha fazla celse olmaktadır.

Aile Avukatı Nedir?

Bazı ailelerin anlaşmalı olarak çalıştığı avukatları vardır. Bu avukatlarla sürekli görüşebilecekleri gibi, sadece bir davanın ilerletilmesi gerektiği zamanda görüşme yapılabilir. Burada ki görüşme planı, avukat ve müvekkilin anlaşmasına göre ilerlemektedir.

Devlet Boşanma Avukatı Veriyor mu?

Maddi olanakları olmayan ya da oldukça kısıtlı olan kişiler için, Devlet Barodan ücretsiz avukat ataması yapmaktadır. Böyle atama yapılan avukatlara, müvekkil herhangi bir ödeme de yapmamaktadır.

Boşanma Avukatı Nasıl Bulunur?

Boşanma avukatı bulmanın birkaç şekli olmaktadır. Bunun için; İnternet araştırması yapılabileceği gibi, tanıdık araştırması da yapılabilmektedir. Fakat burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus; Davanızı ilerletmesine karar vereceğiniz avukatın deneyimleri ve bilgisi olmaktadır. Yeni düzenlenen Kanun maddelerini ve yayınlanan Yargıtay kararları gibi önemli unsurları taklip etmeyen avukat, hak kaybı yaşamanıza engel olur.

Boşanma avukatı ve Beylikdüzü Avukat ile detaylı görüşme yapmak ve süreç hakkında bütün bilgileri öğrenmek için, hukuk büromuzla iletişim kurabilir ve danışmanlık randevusu talep edebilirsiniz.

Bir sonraki yayınımız olan Boşanma Davası Açılması ve Sonuçları için tıklayınız.

0

Yorum Gönder