Boşanma Ücreti

Boşanma ücreti ne kadar olmaktadır? Bu sorunun yanıtını şöyle verebiliriz; “Boşanma davaları tek tür değildir ve her türdeki boşanma davasının ücretleri farklı olmaktadır”. Boşanma davaları üç şekilde gerçekleşir;

Anlaşmalı boşanma davası: Tarafların boşanmayı ve sonuçlarını kabul ettiği dava türüdür. Bu dava tek celse halinde sonuçlanır ve ücret belirlemesi de bu ölçütte belirlenir.

Çekişmeli boşanma davası: Bu dava türünde taraf mutlak suretle, kanun koyucunun belirlediği boşanma nedenini yaşamış olmalıdır. Az kusurlu ya da daha az kusurlu olan taraf, bu davanın açılmasını talep edebilir. Bu dava süreci avukat eşliğinde ortalama 2 yıl, avukatsız da ortalama 4 yıl ya da daha fazla sürer. Dosya içeriğinde yapılacak işlemlerde bu nedenle daha fazladır, ücret belirlemesi de yapılacak işlemlere ve taleplere göre belirlenir.

Eylemli ayrılık sebebiyle boşanma: Bu boşanma türünde, ortada reddedilen bir çekişmeli boşanma davası ve 3 yıl ortak hayatın kesinlikle yeniden kurulmamış olması gerekir. Bu süreç diğer davalara göre, farklı detayları içeriğinde barındırır. Dosya işlemlerine ve taleplere göre ücret belirlenir.

Boşanma ücreti, davanın türüne ve diğer özelliklerine göre Barolar Birliği tarafından belirlenmektedir diyebiliriz. Baronun her yıl yeni düzenleme içerisinde belirlediği fiyatlar, her yıl belirli oranla da artış gösterir. Bu belirleme, avukatlar arasında haksız rekabeti önlemek amacıyla yapılır.

En İyi Boşanma Avukatı İstanbul Avrupa Yakası

Arı hukuk bürosu olarak, İstanbul Avrupa yakasında Beylikdüzü ilçesinde yer almaktayız. Ofisimiz Beylikdüzünde fakat dava süreci ilerletme alanımız anlaşmalarımız doğrultusunda şehir içinde ve şehir dışında da olmaktadır.

İnternet üzerinden “en iyi avukat” sloganlı her kelimeye karşı olan bir hukuk bürosu olduğumuz belirtmek isteriz. Hukuk dünyasının içerisinde olan ve hak savunan hiçbir avukatın bu şekilde bir tabir içerisinde yer almasını, mesleki ölçüt açısından uygun bulmamaktayız.

Yukarıda belirttiğimiz nedenlerden dolayı da, müvekkil adaylarımıza belirtmek isteriz ki; Sizin haklarınızı savunabileceğini düşündüğünüz avukat ile ilk olarak birebir görüşme saplamalısınız. Avukat, size görüşme içerisinde süreç hakkında detaylı bilgiler verecek ve davanızla ilgili en iyi yol haritasını belirtecektir. Bu görüşme ve bilgilendirmeler sonrasında, avukat ile aranızda güven bağı oluşursa dava sürecinizi başlatabilirsiniz.

Hukuk büromuz bütün bu nedenlerden dolayı, ilk olarak danışanlarıyla birebir görüşmeler yapar ve süreç hakkında bilgi verir, yol haritası belirlenir. Danışanla her konuda anlaşma sağlanırsa, vekâletname çıkartılır ve dava sürecinin hazırlıkları başlar.

Boşanma Davası Harcı Nereye Yatırılır

Boşanma ücreti içerisinde yer alan konulardan biri de, harç ödemeleri olmaktadır. Harç ödemelerini dava sürecini avukatlı ya da avukatsız ilerletmenize bağlı olarak açıklamak gerekir. Örneğin; Davanızı ilerleten avukatınız varsa, harç ödemesi ve diğer bütün işlemleri sizin adınıza kendisi yapar. Fakat avukatınız yoksa bu işlemlerin hepsini kendiniz yapmakla yükümlüsünüz. Mahkemenin bu işlemler için belirttiği yasal süreler, hak düşürücü süredir. Hak düşürücü süre içerisinde yapılmayan her işlem, davanın reddine sebep olur.

Ücretsiz Boşanma Davası Nasıl Açılır

Ücretsiz şekilde boşanma davasının açılması için, avukatsız dava süreci ilerletmeniz gerekir ya da Barolar Birliğinden dava dosyanıza avukat ataması yapılmış olması gerekir. Bu iki durumda da, boşanma davanız için avukat ödemesi yapmazsınız. Baronun atamasını yapmış olduğun avukatın, avukatlık ücreti Devlet tarafından karşılanır.

Boşanma Avukatı

Boşanma avukatları, boşanma davasında avukatlık yapma yetkisi olan kişilerdir. Bu dava içerisinde bilgi ve deneyim sahibi olan hukuk bölümü mezunu kişiler, avukatlık yapabilirler. Bu kapsamlar içerisinde yer almayan kişiler, dava dosyası içerisinde avukat ataması yapma hakkına sahip değildirler.

Boşanma ücreti bilgisi edinmek için ya da boşanma davası hakkında detaylı görüşme yapmak istediğiniz koşullarda, internet sayfamızda yer alan iletişim bilgilerinden faydalanarak hukuk büromuzla iletişime geçebilirsiniz.

0

Yorum Gönder