Çekişmeli Boşanma Davasında Avukat

Çekişmeli Boşanma Davasında Avukat

Çekişmeli boşanma davasında avukat ile çalışmak hak kaybının yaşanmasını engelleyen en etkili tekniklerden olmaktadır. Türk Medeni Kanunu maddeleri değerlendirmelerine göre belirtebiliriz ki; Boşanma davaları, avukatla çalışma zorunluluğuna tabii tutulmamaktadır. Yani davanızı avukatsız da ilerletebilirsiniz.

Çekişmeli boşanma davaları oldukça uzun bir süreç olmaktadır ve yapılması gereken fazla işleme sahiptir. Bu sebeple de konu hakkında bilgi sahibi değilseniz eğer, hem maddi hem de manevi olarak hak kaybı yaşamanız olası bir durumdur. Yaşanılan bu mağduriyetlerinde daha sonrasında telafisinin olmaması ihtimalini düşünürsek, bu süreçte avukat desteği almanın önemini daha detaylı görmüş oluruz. Eğer avukat ile çalışma yapacak maddi gücünüz yoksa Barodan çekişmeli boşanma için avukat desteği alabilmeniz mümkündür.

Çekişmeli Boşanma Davası Nasıl Açılır?

Çekişmeli boşanma davası nasıl açılır? İlk olarak belirtebiliriz ki; Çekişmeli boşanma davaları taraflar arasında boşanmanın sonuçlarına dair uyuşmazlık olduğu zaman ya da bir tarafın boşanmayı istemediği süreçlerde açılabilir.

Çekişmeli boşanma davasının başlatılabilmesi için, TMK göre boşanmanın geçerliliğine sebep olan vakıaların gerçekleşmiş olması gerekir. Çünkü geçerliliği olmayan ya da ispat edilemeyen sebepler, boşanma davanızın reddine sebep olur. Ayrıca dava açılmadan önce, Kanunlara uygun şekilde dilekçe hazırlanması gerekir. Hazırlanan dilekçe Adliyeye gidilerek teslim edilir ve Adliyede diğer bütün işlemler yapılır. Eğer boşanma davanızı avukat ile ilerletecekseniz, noterden temin edeceğiniz vekâlet ile birlikte avukatınız bütün resmi işlemleri gerçekleştirebilir.

Çekişmeli boşanma davasında avukat başlıklı makalemizin son kısmında, hazırlanması gereken dilekçeye dair bilgiler vereceğiz.

Çekişmeli Boşanma Davası Dilekçesi

Çekişmeli boşanma davası dilekçesi, son derece dikkatli olarak hazırlanmalıdır. Mahkemeye sunulan ilk resmi evrak ve yaşanılanların sunulacağı ilk bilgiler bu dilekçede yer alacak. Dilekçenin içerisinde kişilerin ikametgâh adresleri, T.C. Kimlik Numaraları gibi bilgilerde yer almalıdır.

Dilekçenizin en önemli kısmı ise, yaşanılan vakıaların yani olayların anlatılması olmaktadır. Çok uzun değil ama açıklayıcı olması gereken dilekçede, boşanmanın sebepleri vurgulanmalıdır. Ayrıca bu dilekçede; Velayet hakkı istemi, nafaka ve tazminat istemi, mal beyanları, deliller, şahitler gibi bilgilerde usulüne uygun şekilde belirtilmelidir.

Çekişmeli boşanma davasında avukat  ihtiyaçlarınızda ve çekişmeli boşanma davası süresi hakkında detaylı bilgi almak istediğinizde, internet sayfamızda yer alan iletişim bilgilerinden faydalanarak hukuk büromuzla iletişime geçebilir ve danışmanlık randevusu talep edebilirsiniz.

Çekişmeli boşanma davasında velayet hakkı ile bilgi edinmek için, bir sonraki yayınımızı okuyabilirsiniz.

0

Related Posts

Yorum Gönder