Çekişmeli Boşanma Davasında Hâkim Kararı

Çekişmeli Boşanma Davasında Hâkim Kararı

Çekişmeli boşanma davasında hâkim kararı nelere dikkat ederek verir? Hâkimin verdiği kararlara nasıl itiraz edilir vb. sorularınızın yanıtını, bu makalemizde ve internet sitemizde yer alan diğer makalelerimizde bulabilirsiniz.

Mahkemenin yetkili kişisi hâkim olsa bile, karar verilmesi için uyulması gereken prosedürler ve kanun maddeleri vardır. Kanun maddelerinde yer alan uygulamalar, delillerin toplanması ve sunulması, hazırlanan dilekçeler, psikolog ve pedagog görüşleri, bilirkişi raporları, keşif vb. birçok etken davanın sonucunu etkilemektedir. Dava sürecinde bütün etkenler göz önünde bulundurularak karar verilir. Ayrıca dava sonucunda verilen kararlar; boşanmanın gerçekleşmesi ya da gerçekleşmemesi, velayet hakkı, mal paylaşımı, nafaka miktarı, maddi tazminat hakları, manevi tazminat hakları gibi pek çok unsura da karar verilir. Boşanma davasında hâkim kararı belirttiğimiz bütün unsurlarda önemlidir. Fakat kişilerin verilen karara itiraz hakkı da bulunmaktadır.

Çekişmeli Boşanma Davasında Hâkim Neler Sorar

Çekişmeli boşanma davasında hâkim neler sorar sorusu birçok kişi için panik olma sebebidir. Fakat hâkimin sordukları ve alınan yanıtlar, dava sürecinde oldukça önemli faktörlerden olmaktadır. Ayrıca hâkim isterse soruların yanı sıra, davanın seyrini etkileyecek daha farklı bilgilerde edinebilir ve farklı deliller isteyebilir.

Dava sürecinde dinlenecek olan şahitlerde, davanın sürecini etkilemektedirler. Fakat burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus; şahitlerin mutlak ve kesinlikle doğru şekilde beyanlarda bulunmalarıdır. Aksi olan durumlarda yani yalan söylenmesi durumunda, şahitler hakkında cezai işlem uygulaması yapılabilir.

Çekişmeli boşanma davasında hâkim kararı başlıklı makalemizin son kısmında, bu davada hâkimin dikkat edeceği unsurlardan bahsedeceğiz.

Çekişmeli Boşanma Davasında Hâkim Nelere Dikkat Eder

Çekişmeli boşanma davasında hâkim nelere dikkat eder sorusunun yanıtını, maddeler halinde belirtecek olursak;

  • Hazırlanan ve sunulan dava dilekçesi
  • Tanıkların beyanları
  • Verilen cevap dilekçesi
  • İddia edilenlerin delil ve şahitlerle kanıtlanması
  • Pedagog ve psikolog görüşleri
  • Bilirkişinin raporu
  • Yapılan keşif bildirimleri
  • Maddi ve manevi tazminat unsurları için tarafların, yoksunluk ve maddi gücüne
  • Velayet hakkı için tarafların, olanaklarına ve çocuğun dikkat edilmesi gereken etkenlerine (Çocuğun; yaşı, eğitim durumu, çıkarları ve istekleri)

Çekişmeli boşanma davasında hâkim kararı ve diğer aile hukuku davalarınız hakkında detaylı görüşme yapmak için, internet sayfamızdaki bilgilerden faydalanarak Avcılar Boşanma Avukatı ile iletişime geçebilir ve danışmanlık randevusu talep edebilirsiniz.

Anlaşmalı Boşanma Davası Şartları yayınımızı inceleyebilirsiniz.

0

Related Posts

Yorumlar (4)

merhaba. kısaca ozet gecmek ısterım eşim bana cekışmelı bosanma davası actı . ve benım yapmadıgım halde bellı baslı maddelerle benı kusurlu cıkarmak ıcın sucladı. benım avukatım karsı dava acmak gerek yok dedı. ılerde karsı dava acarız dedı. benım sormak ıstedıgım suclamalrı yanlıs oldugunu ıspatlarsam bıle eşıt kusurlu sayılırmısım bunuda baska avukat soledı. bu halde onun kusurlu oldugunu benım kusurlu olmadıgımı solesemde mahkemede bır sey farketmez dedı en ıyı ıhtımal eşıt kusurlu sayılırmısım onun davasına karsı dava acmadıgım ıcın bunun hakkında bılgı almak ısterım

İki kız çocuğum var büyük kizim 3 yaşın diğeri kızım 1 buçuk yaşında sekismeli zinadan dava açmayı düşünüyorum kizlarimin velayetini alabilirmiyim

Efendim ben 20 yıllık evliyim geçen sene 2019 da Ocak ayın da eve biraz geç geldim saat 9 da esimde kapıyı açmadı. Bende annemlere gittim 2 sokak arkamızda oturuyor annem. Ertesi gün akşam 19 .30 da isden evime geldim bu seferde eve almadı tamam dedim kızmadım eşime ben ona dedimki bir gün önce 9 da eve geldim dedim vallaha yemin ettim. Neyse annem gilde kaldım. 3 ay veya 4 ay o süreç içinde tabiki param oldumu veriyorum evin alış verisinide yapiyodum evin önüne akşamları gidip camın dipinde çocuklarımla oturuyordum .yok buraya niye geliyon çocuklarla konusuyom. bazen onunda kalbini kirmiyom. Neyse dedim gittim aradan 1 ay sonra karakoldan uzaklaştırma geldi 2 ay ben buna uydum. .hiç bir tatsızlık cikarmadim. Zaten islerimde durdu kira borcum 2000 TL oldu neyse mahkeden kağıt geldi boşanma davası gittim.esimi çok seviyorum dedim .ikinci duruşmada da aynı söyledim yalnız büyük kızımı getirmiş beni suçladı. Efendim 20 yıldır eşime bir tokat bir ağır kelime nede bir küfür eşime hep saygı gozterdim ben çünkü eşimi çok seviyorum kızım beni babam şiddet yapıyor ve alkol alıyor dedi efendim yaşım 46 ağzıma Almadım kuran hakkı için nede eşime bir şiddet uyguladim. Uyguladiysam. Allah benim iki gözümude kor etsin neyse efendim 3 duruşmada da aynı söyledim eşimi çok seviyorum dedim yalnız kendi gelmedi avukat vardı baronun tuttuğu avukat her halde mahkeme boşadı ben anlayamadım. Çok üzüldüm şimdi eşim mahkemeden önce evi taşımış haberim yoktu benim habersiz taşımış kardeşi gelmiş taşımış hangi mahallede olduğunu bilmiyorum çocuğumu giremiyom eşimin adresini kaymakamlıktan alsam verirlermi aslında ben onuda kizlarimida çok seviyorum bana yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca habersizce evi taşımak sucmu hocam. 2020 Ocak ayının 24 ünde boşandık ben istemedim kızımı okulda müdür yardımcısı göstermedi böyle bir sey olurmu kızım lise 1 e gidiyor. Görebilirmiyim. Birde eşime para gönderecem gönderemiyom adresini bilmiyorum. Telefonumu engellemiş büyük kizimda engellemiş cevap vermiyor mesaj atiyom cevabı gelmiyor. Kaymakamlıktan adresini alabilirmiyim birde eşimi ikna edersem dilekce vermesi gerekirmi. Kaleme

2013yilinda bosandim fakat adliyeden bana tebliğ kararı gelmedi unutmuşlar gondermemisler …üç sene sonra kendim böyle bir kararı imzalamak gerektiği söylendi ve dava düştü…

Yorum Gönder