MİRAS AVUKATI

Türk Hukuk sistemine göre mirastan pay alacak kişiler zümre (derece) sistemine göre belirlenmektedir.

Zümre sistemi; Türk Medeni Kanununda Zümre (derece) sistemi olarak kabul edilmiştir. Yasal mirasçı olabilmek için zümre sınıflandırılmasından bir gruba dâhil olunmalıdır. Zümre sistemi soy bağına göre 3 bölümden oluşmaktadır.

Kanuni bilgilere sahip olmak için sabırla çalışmak ve sürekli olarak Yargıtay ve diğer yüksek mahkemelerin son karar gelişmeleri takip edilmelidir. Ayrıca öğrenilenlerinde uygulamaya dönüştürülmesi bilgileri artıran bir deneyimdir.

Avukat olarak şunu belirtebiliriz ki; Türk Hukuk sistemine göre miras davalarında davanızı avukatın ilerletmesi zorunlu değildir. Fakat avukat bilgisi haricinde ilerletilen davalarda yaşanılabilecek riski göz ardı etmemelisiniz.

Beylikdüzü Miras Hukuku Avukatı olarak müvekkillerimiz için sürekli olarak tecrübe ve bilgilerimize yenisini eklemekteyiz.

Beylikdüzü Miras Hukuku Avukatı

Av. Merve Arı müvekkillerine ve danışanlarına ofis dâhilinde yapılan görüşmelerde ve yayınlamış olduğu makaleler dâhilinde bilgi aktarımı yapmaktadır.

Zümre sisteminin bölümlerini inceleyecek olursak;

-1. Zümre; miras bırakanın alt soyudur, miras bırakanın çocukları ve torunlarını kapsar.

-2.Zümre; miras bırakanın annesi, babası, kardeşleri ve yeğenlerini kapsamaktadır.

-3. Zümre; miras bırakanın büyükanne, büyükbaba, amca, dayı, hala ve teyze gibi akrabalarını kapsar.

Zümre sistemi dâhilinde olan kişiler haricinde kan bağı olmayan kişilerin mirastan pay almaları için vasiyetname bırakılması gerekmektedir. Ayrıca zümreler arasında kanunen belirlenen bir sıralama vardır. Örneğin; 1. Zümreden mirasçılar hayatta ise 2. Zümreden kimse mirastan hak iddia edemez.

Beylikdüzü Miras Hukuku Avukatı olarak faaliyet gösteren Arı Hukuk Bürosu, vasiyetname düzenlenmesi, mirasçıların ve hisselerinin belirlenmesine yönelik mirasçılık belgesi (veraset ilamı) alınması, mirasın paylaştırılması ve miras hukuku alanındaki tüm ihtilaflara ilişkin danışmanlık ve dava avukatlığı hizmeti vermektedir.

Avukat

Önemli bir bilgi olarak not almamız gereken bir hususta şudur ki; eş zümre mirasçısı değildir. Sağ kalan eş, her zümre ile birlikte mirasçı olur. İlk iki zümrede hiçbir mirasçı yoksa ve üçüncü zümrede de, zümre başları ile onların çocukları miras bırakandan önce ölmüşlerse, eş tek başına mirasçı olur ve onun varlığı devletin (yasal) mirasçılığını engeller.

 Avukat olarak bütün danışanlarımıza ilk tavsiyemiz birçok avukatla görüşmeleri ve kendilerine en çok güveni ve bilgiyi sağlayabilen avukatla hukuki süreçlerini ilerletmeleridir.

Avukat Merve Arı’dan miras hukuku davalarınız ile ilgili danışmalık ve hukuki sürecinizde avukatlık hizmeti alabilmek için ofis iletişim bilgilerinden kendisine ulaşabilirsiniz.

0

Yorum Gönder