Pek Kötü Davranışta Anlaşmalı Boşanma
Pek kötü davranışta anlaşmalı boşanma davası açılabilir mi? TMK Kanunları gerekliliğince, boşanma davaları iki şekilde başlayabilir. Bunlar; Anlaşmalı boşanma ve çekişmeli boşanma davasıdır. Çekişmeli boşanma davasının başlatılabilmesi için, her iki tarafında boşanmayı kabul etmesi ya da boşanmanın sonuçlarında anlaşması gerekmez. Ayrıca bu davanın ilerleyebilmesi için, Kanun koyucunun belirlediği bir boşanma sebebinin olması gerekir. Anlaşmalı boşanma davasının başlaması ve sonuçlanabilmesi içinde;
- Taraflar, boşanmayı kabul etmeli
- Tarafların evlilik birliği içindeki 1 yılı dolmuş olmalı
- Taraflar, boşanmanın sonuçların anlaşma sağlamalıdır
Yukarıda belirttiğimiz açıklamalardan da anlaşılacağı gibi, her iki davanın da özellikleri birbirinden oldukça farklı olmaktadır. Bu sebeple de belirtebiliriz ki, pak kötü davranışta anlaşmalı boşanma davası değil, çekişmeli boşanma davası açılabilir.
Kötü Davranış Sebebiyle Boşanma Davası Açma
Kötü davranış sebebiyle boşanma davası açma koşulu için neler yapılabilir? İlk olarak belirtelim ki, bu sebepten dolayı dava açarken, çekişmeli boşanma davası açılmalıdır. Ayrıca dava açılma işlemlerine başlanırken, titiz bir çalışma şekliyle dava dilekçesi hazırlanmalıdır. Hazırlanan dava dilekçesinin içerisinde; Yaşanılan kötü davranışların boyutu, şahitler, deliller ve bu sebepten dolayı oluşacak olan diğer istemler (Nafaka, tazminat vb.) Kanun koyucunun belirlemiş olduğu ölçütler doğrultusunda belirtilmelidir.
Hazırlanan dilekçenin sonrasında, yapılması gereken Adli işlemler vardır. Adli işlemlerin içerisinde, ödenmesi gereken harçlar ve diğer giderler yer almaktadır. Bütün bu işlemler eksiksiz olarak yapılmalıdır.
Pek kötü davranışta anlaşmalı boşanma başlıklı yazımızın son kısmında, bu davada avukatla çalışabilme şeklinden bahsedeceğiz.
Kötü Davranış Sebebiyle Boşanma Avukatı
Kötü davranış sebebiyle boşanma avukatı ne demektir? Burada belirttiğimiz sebep, geçerli olan bir boşanma sebebi olmaktadır. Bu sebeple de, böylesi bir dava açarken, resmi olan boşanma avukatı, size yardımcı olabilir. Kanun koyucu, hiçbir boşanma davasında avukatla çalışma zorunluluğu belirtmemiştir. Fakat davanın kabulü, doğru şekilde ilerletilebilmesi ve hak kaybı yaşanmaması için, avukatın bilgisi ve tecrübesi müvekkil için başarı sağlar.
Boşanma davası avukatı, konunun içeriğini öğrendikten sonra, usule ve kurala uygun şekilde dava dilekçesini oluşturur. Daha sonrasında da davanın en uygun şekilde ilerlemesini sağlar.
Pek kötü davranışta anlaşmalı boşanma ve diğer boşanma davalarınız hakkında detaylı görüşme yapmak için, hukuk büromuzdan danışmanlık randevusu alabilirsiniz.
Avukatsız Boşanma Davası Süresi için tıklayınız.
0