Çekişmeli Boşanma Protokolü

Çekişmeli Boşanma Protokolü

Çekişmeli boşanma protokolü var mıdır? Bu ve benzeri sorularınızın yanıtlarını, internet sitemizdeki makalelerden yararlanarak bulabilirsiniz. Boşanma, kadın ve erkeğin ortak hayatı sonlandırmak istediklerinde başvurdukları resmi bir süreçtir. Bu sürecin nasıl olacağı ve nasıl ilerleyeceği, taraflar arasında uzlaşma ya da uzlaşmama ile ilgili olmaktadır.

Hemen belirtelim ki; Protokol, anlaşmalı boşanma davası için hazırlanan resmi bir evraktır. Hazırlanan bu evrak nafaka, tazminat, velayet vb. unsurlarda anlaşıldığını beyan eder. Fakat çekişmeli boşanma davasında durum bunun tam tersi olmaktadır. Bu davada taraflar bir ya da daha fazla konuda uzlaşamazlar. Yani böyle olan durumlarda da protokol hazırlanmaz. Kural olarak; Çekişmeli boşanma protokolü diye bir evrak, bu davada yapamazsınız.

Çekişmeli Boşanma Davası Dilekçesi

Çekişmeli boşanma davası dilekçesi, davanın en temel unsuru olmaktadır. Bu sebeple de oldukça dikkatli ve titiz bir çalışma ile hazırlanmalıdır. Davanın açılması için hazırlanan bu dilekçenin içerisinde;

  • Tarafların ikametgâh adresleri
  • Boşanmanın sebepleri
  • Deliller
  • Tanıklar
  • Maddi talepler
  • Manevi talepler yer almalıdır.

Kanun koyucu, bu dilekçenin hazırlanmasında avukat ile çalışma zorunluluğu belirtmemiştir. Talep ederseniz bu dilekçeyi sizde hazırlayabilirsiniz. Çekişmeli boşanma davası açılırken hazırlanan dilekçenin yanı sıra, Adliyede ödenmesi gereken harçlar ve yapılması gereken işlemler vardır. Eğer ki davanızı siz ilerletecekseniz, bütün bu işlemleri ve dava sürecinizde yapılması gerekenleri yapmak sizi yükümlülüğünüzdedir.

Çekişmeli boşanma protokolü başlıklı makalemizin son kısmında, bu davanın bu davanın reddedilmesi ile ilgili bilgi vereceğiz.

Çekişmeli Boşanma Davasının Reddi

Çekişmeli boşanma davasının reddi birkaç sebepten dolayı olmaktadır.

  • Boşanma davası usule aykırı açıldıysa
  • Boşanma davası esasa aykırı açıldıysa
  • Kanun koyucunun belirlediği bir sebeple boşanma davası açılmadıysa
  • Boşanma davasının süreci içerisinde, davanın açılmasına sebep olan konu ile ilgili af yapıldıysa
  • Taraflar barışmaya karar verdiyse boşanma davasının reddi gerçekleşir.

Reddedilen bir davanız olduğu zaman, aynı sebepten dolayı 3 yıl içerisinde tekrar dava açamazsınız. Fakat farklı bir sebeple reddin gerçekleşmesinden hemen sonra dava açılabilme hakkına sahipsiniz.

Çekişmeli boşanma protokolü ve boşanma davaları ile ilgili bilinen diğer yanlışlar hakkında görüşme yapmak için, internet sitemizdeki bilgilerden faydalanarak Avcılar Boşanma Avukat ile iletişim kurabilir ve randevu talep edebilirsiniz.

Anlaşmalı Boşanma Davasında Tazminat hakkında bilgi için, bir sonraki yayınımıza göz atabilirsiniz.

0

Related Posts

Yorum Gönder